Gläntan & Skogspromenaden

Vattensalongen – vårt spa, har vuxit fram ur trolska Bergslagens vackra natur med höga berg, djupa skogar och mörka tjärnar. Det närliggande naturreservatet Murstensdalen har skänkt inspiration genom sina magnifika vattenfall, vita näckrosor och varma färger. Trolska Bergslagen präglas av material som svart skiffer, slaggsten och järn.

Gläntan är den ljusa plats som du kommer till när du sakta promenerat längs Skogspromenaden och hört vinden susa och vattnet porla. Gläntan är en plats för avslappning och sinnesro där du kan ligga i sköna sängar och njuta av sjöns vågspel utanför fönstret eller känna värmen från elden som sprakar samtidigt som du njuter av ett glas champagne.

Loka Brunn är sedan 300 år en mötesplats med vatten i fokus. Legenden säger att vattnet gav hälsa och livskraft. Kungar, bergsmän och bönder vallfärdade till Loka Brunn för att få god hälsa genom vattnet.I Vattensalongen har vår ambition varit att skapa en varm, härlig och avkopplande atmosfär med kunglig glans. Loka Brunns Sparitual har sitt ursprung i den romerska badtraditionen.