Kristinadagen

Välkommen till ett evenemang som tar oss långt tillbaka bland Loka Brunns traditioner. Kristinadagen firar vi onsdagen den 24 juli till minne av operasångerskan Kristina Nilsson som var på Loka Brunn under flera somrar.

PROGRAM

– Kl. 14.00 Konsert i Loka kyrka med Ylva Ek & Elena Zorina
– Kl. 14.45 Kaffe och kaka i salongen eller på verandan 65 kr

Pris
100 kr/person

ÅRETS ARTISTer

YLVA EK

Ylva började sin sångbana på kulturskolan i Östersund, sedan gymnasiestudier och två eftergymnasiala år på klassiska sånglinjen på Musikkonservatoriet Falun, med hovsångerskan Anita Soldh som sånglärare.

Hon studerar för närvarande till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan, maten är ett annat stort intresse. Tar vid sidan av kockstudierna regelbundet lektioner för operasångerskan Anne Bolstad, tidigare aktiv vid Wermland Opera.

Ylva älskar att framträda och uppskattar att lyssna och framföra allt ifrån opera till soul, men grunden ligger i den klassiska musiken.

ELENA ZORINA

Elena Zorina, 26 år har precis tagit sin kandidatexamen i Kammarmusik från Örebros musikhögskola med huvudinstrument piano. Där har hon fördjupat sig i såväl den kammarmusikaliska som solistiska pianorepertoaren. Utöver detta har hon även studerat piano vid Lunnevads folkhögskola och Vadstena folkhögskola.

Välkommen att njuta av en musikupplevelse!