Underhållning

Mordgåta

I mordgåtan är alla gäster med och aktivt deltar under teaterföreställningen. Under middagen uppstår ständigt nya dråpliga inslag såsom olika sägner, skrock och kärleksintriger och kanske till och med MORD. Det gäller att ta reda på så mycket information som möjligt under middagen för att kunna lista ut vem föreställningens mördare är.

DJÄVULSDANS

Året är 1935 och danspalatset Dantes ska invigas. Huset är känt i trakten som ett hus där ondskan slog rot en gång för längesedan. Men nu är det nya tider. Mellan krigstiden till trots så har stiftelsen Framtidens ljus rustat upp det gamla huset och ni är inbjudna att delta i invigningen. God mat, jazzmusik och framtidstro. Under en god middag kommer också en skulptur att avtäckas. En lokal skulptris har skapat en byst som ska representera den ungdomliga flärd som genomsyrar danspalatset. Men mörkret faller, som det så ofta gör, och obehagliga ljud hörs i huset. En ung kvinna är försvunnen och den gamla sägnen om huset gör sig påmind… i blod. Djävulsdans är Teater Nolbys fjärde mordgåta. Fyra skådespelare gestaltar åtta roller under en helkväll med fördrink, trerättersmiddag och en spännande och skrämmande mordgåta som publiken inbjuds att försöka lösa.

Seansafton

”Är ni intresserad av det ockulta? Önskar ni närvara vid en äkta seans? Nu i afton håller det berömda mediet George Smith från Amerika en spiritistisk sammankomst i redaktörsvillan.” Anslag med dessa och andra retoriska frågor hade smyckat anslagstavlor och löpsedlar en tid i bygden. Vi befinner oss i början av förra seklet och redaktör Erik Söder och hans hustru Kerstin bjuder hem er till afton i det övernaturligas tecken. Redaktören är en uttalad skeptiker och ser möjligheten att få stora skriverier i tidningen om han kan avslöja en bluff. Det bjuds på mat och dryck och stämningen är förväntansfull. Redaktörens hustru ogillar tanken på att åkalla andar men hennes syster som också närvarar vid seansen välkomnar de dödas själar. Aftonen skakas plötsligt av ett fruktansvärt mord och redaktörens bror länsman får svårt att reda i alla trådar. Länsdetektiven kommer till platsen och snart uppdagas fler hemligheter. En afton i det övernaturligas tecken väntar.

Häxnatt

Tiden utspelar sig på ett tidigt 1900-tal på en gård i Värmland. Möt karaktärer som bl.a. Georg Almlöf som gårdsägare samt hans dotter Emelie Almlöf. Dottern är djupt oroad av ett möte med den vandrande häxan som såväl diskuteras i den lilla bygden. Länsdetektiven Victor Eliot kallas in för att utreda saken. Kusken Lars-Johan Gren är varken imponerad av vare sig länsdetektiver eller häxor men noterar att stegen på logen har försvunnit… Tempot stiger och några dör, vem är mördaren och vem är häxan?!

Vargtimme

Tiden utspelar sig på ett tidigt 1900-tal på en prästgård någonstans i Sverige. Prosten, Oscar Wik och hans fru Alva har bjudit in länsdetektiv Victor Eliot och hans hustru Kristin på middag för att tala om de många problem som uppstått på sistone. Prosten Wik har talat med bönderna som är mycket oroliga för det stora antalet boskap som fällts, och det har kommit människor till bygden som verkar besitta ett inre mörker. Socknens folk håller sig inne vid fullmåne. Det bultar på dörren och en okänd man hittas på trappan. Han är klädd i trasor och säger sig inte minnas hur han kommit dit. Det viskas hemligheter och rykten, och månen kastar sina strålar genom prästgårdens fönster. Alla människor som rör sig i huset ser sig om över axeln och håller stearinljusen tända, åtminstone… nästan alla. Innan aftonen är över har någon mist livet. Lås alla fönster och dörrar, stäng om djuren, tänd alla kandelabrar och njut av kokerskans middag när ni försöker lösa mysteriet. Hjälp länsdetektiven innan det är försent, och intala er själva att – ingen rädder för vargen är.

Upp till 25 personer
Totalt 8 000 kr

Från 26 personer
325 kr/person

Musiklekar med trubadur

I det första passet börjar man med lugna låtar men går sedan över till det utdelade allsång/önskehäftet d.v.s. party! Andra passet börjar med t.ex. att gissa vinjettmusik ifrån kända TV serier samt låt intron. Sedan kommer tävlingen ”sjung refrängen” där gästerna får se början på texten till en känd låt, när man kan låten ställer man sig upp och sjunger refrängen. Andra delen sker i grupper, en bra teambuilding övning.

Pris
7 900 kr

Tidsåtgång
2 * 50 minuter