2008-05-30

Hellefors Bryggeri säljs till Spendrups

Hellefors Bryggeri säljs till Spendrups


Spendrups Bryggeri AB har förvärvat samtliga aktier i Hellefors Bryggeri AB.

Genom sammanslagningen av verksamheterna skapas Sveriges största bryggeri. Hellefors Bryggeri med placering i Bergslagen har huvudsakligen kunder på den svenska marknaden, däribland de stora detaljistföretagen och dessutom export av cider till Finland.

– Hellefors Bryggeri är ett välskött familjeföretag som i hög grad specialiserat sig på produktion av handelns egna märkesvaror (EMV), ett marknadsavsnitt där Spendrups ser tillväxtpotential, säger Jens Spendrup, VD Spendrups Bryggeri.

Mats Holmstrand nuvarande VD på Hellefors Bryggeri fortsätter;

- Hellefors och Spendrups kompletterar varandra väl. Spendrups har byggt sin marknadsposition med starka egna varumärken och vi har mer fokuserat på EMV.

Det här beslutet att gå samman med Spendrups är bra för Hellefors Bryggeri som därmed får en stark ägare med större resurser.

Spendrups Bryggeri som idag marknadsför ölvarumärken som Spendrups, Norrlands Guld, Mariestads och Heineken samt vattenvarumärket Loka, ser övertagandet av Hellefors som en viktig del i utvecklingen av Spendrups.

- Förutom att vi med förvärvet tar ett rejält kliv in på EMV-marknaden får Spendrups även möjligheter att härtappa Loka direkt vid källan, avslutar Jens Spendrup.

Spendrups Bryggeri övertar anställningsansvaret för samtliga medarbetare på Hellefors Bryggeri där Mats Holmstrand tar rollerna som platschef för anläggningen i Hällefors och ansvaret för Spendrups EMV-försäljning.

Bilder från presskonferensen finns på www.spendrups.se/bildarkiv.

För mer information kontakta;

Mats Holmstrand, VD Hellefors Bryggeri, tfn. 0591-688 01