Handelskammaren Mälardalens förtjänstmedalj tilldelas Mia Spendrup

Vi är mycket stolta och glada över att få bekräfta att Handelskammaren Mälardalens förtjänstmedalj i guld har för år 2015 tilldelats vår VD Mia Spendrup.
Med en motivering som lyder;

”Mia Spendrup har varit VD för Loka Brunn i åtta år. Under dessa år har Mia med stark målmedvetenhet gjort en fantastisk prestation när hon vänt en trend av vikande efterfrågan till en på alla sätt framgångsrik verksamhet. När nu Mia Spendrup tagit över rodret på anrika Grythyttans Gästgivaregård är målet att göra även denna juvel välbesökt och lönsam.

Besöksnäringen var tidigare inte i fokus i brukssamhällena i Hällefors kommun. Mycket tack vare Mias framgångar har man i regionen blivit mer medveten om branschens betydelse. De nationella erkända anläggningarna i Loka och Grythyttan har idag 100 heltidsanställda och 300 timanställda.

Mia Spendrup är mycket engagerad i utbildningen på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Hon föreläser, tar emot många studenter på praktik och är ordförande i föreningen Studenternas hus. Föreningen fyller en mycket viktig social funktion för de studerande och den utvecklas till ett värdefullt branschnätverk.

Många duktiga personer vill arbeta hos Mia eftersom hon är prestigelös och låter sina medarbetare ta egna initiativ och mycket plats. Ungdomarna i Hällefors ser att det finns spännande jobb och bra utbildningar inom besöksnäringen, vilket skapar framtidstro i den annars avbefolkningshotade bygden. Mias stora engagemang är, och kommer fortsättningsvis att vara, en drivkraft och viktig för utvecklingen av såväl branschen som regionen. Hennes företagskultur kännetecknas av ett starkt entreprenörskap och att kunderna alltid står i centrum.”

Mia Spendrup